Om GoldenOne

Jag heter Madeleine och bor i Norrtälje tillsammans med min man. Vi har vuxna barn som är utflugna ur boet. Våran äldsta dotter Caroline delar sitt intresse med mig. Vi bor nära skog och hav. Det gillar vi mycket, eftersom jag och hundarna gillar att vara i skogen, träna och aportera nere vid bryggan.
Så det här paradiset för oss.

Jag bedriver en liten uppfödning av Golden och Chihuahua. Våra hundar lever tillsammans med oss och är väldigt kära familjemedlemmar.

På dagarna jobbar jag på veterinärkliniken Roslagens Smådjursklinik i Norrtälje, där jag trivs väldigt bra.

Sedan barnsben har jag alltid haft hundar i min närhet, alltifrån Pudel till Dobemann. När jag var tonåring skaffade min familj en Labrador "Charlie", som jag släpade runt på diverse utställningar och klubbar. Charlie blev 14 år.

Efter det skaffade vi barn och det blev då ett litet uppehåll från hundarna.

Först när barnen började bli större skaffade vår första hund. Det var en blandrashund som jag tränade lydnad med. 1998 kom "Mellie" som var våran första Golden!

Med henne tränade jag mycket apportering och lydnad. Vi provade även att  gå på några utställningar. Mellie blev tyvärr allvarligt sjuk och lämnade oss alldeles för tidigt.

Sedan köpte jag Davenport Scarissa "Tindra" av Ann Ekberg under sommaren 1999. Detta lade grunden till GoldenOne. Efter det köpte vi Dewmist Dapple Rose "Saga" 2001 som på grund av sina dåliga höfter fick vandra vidare till regnbågens land. År 2002 köpte jag Dewmist Starquette "Stella" av Henric Fryckstrand.

Golden är för mig den perfekta rasen. Den är följsam, lättlärd, glad och positiv. De älskar att leka, bära på saker och framförallt en trevlig familjehund.

Chihuahuan är en livlig och modig liten ras. Det är mycket hund i ett litet format som gärna hänger med på livets alla äventyr.

Jag har gått goldenklubbens uppfödarutbildning, samt exteriörkurs 1,2 &3.

Varmt välkomna till oss :) !